Politik fra rødderne

Mere selvstyre i nordiske nabokommuner

I Norge og Sverige kan kommunerne i højere grad selv bestemme, hvor meget de vil lade private overtage opgaverne. Derfor er der også langt større forskel på, hvor meget de enkelte kommuner udbyder.

 tema: udbud i skandinavien

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Frivillig tvang var i flere år styrepinden for danske kommuners arbejde med udbud. Og står det til regeringen, kan det snart gå over i en egentlig udbudstvang på udvalgte områder. Sådan er det langtfra i Sverige og Norge.

”Der er ingen, som oplægger os at privatisere. Men det har jo også noget at gøre med, at vi har en rød-grøn regering, som ikke ønsker særlig privatisering. Havde vi haft en højreregering, havde det nok været andre tider,” fortæller Dagfinn Sivertsen, indkøbschef i Nordland Amt i Norge og leder i indkøbsforeningen NIMA.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57