Politik fra rødderne

Mens vi venter på budgetloven

Der kan ikke længere herske nogen tvivl om, at budgetloven kommer. Men når den skal forhandles endeligt på plads, kan kommunernes økonomiske resultat for 2011 blive et trumfkort for KL.

 økonomi

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Tillid og kontrol går hånd i hånd – i hvert fald i den retorik, regeringen har anlagt over for kommunerne. Mens økonomi- og indenrigsministeren lover en tillidsreform, barsler finansministeren med en budgetlov. Statens rigide detailstyring skal slækkes, og samtidig strammes grebet om den kommunale økonomi. Good cop, bad cop.

Mens vi venter på regeringens udspil for budgetloven, er der tid til at dvæle lidt ved, hvordan det egentlig går med kommunernes økonomi og evnen til at holde sig inden for de snævre rammer, staten har defineret de seneste år.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57