Kommunen.dk
dknyt
doi
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed
Fra 7.000 kroner til 24.000 kroner. Så meget svinger gennemsnitsindkomsten alt efter, om man bor i den grønlandske udkant eller i storbyen Nuuk – en forskel, der blandt andet er med til at skabe pres for en større udligning. 
Foto: Peter Klint / Polfoto
Fra 7.000 kroner til 24.000 kroner. Så meget svinger gennemsnitsindkomsten alt efter, om man bor i den grønlandske udkant eller i storbyen Nuuk – en forskel, der blandt andet er med til at skabe pres for en større udligning.  Foto: Peter Klint / Polfoto

Megakommuner står for fald efter valg

Megakommuner står for fald efter valg

Politikerne på tværs af partierne i Grønland mener, at eksperi­men­tet med blot fire gigantiske kommuner er slået fejl. Forskellene mellem byerne og de afsides bygder er så enorme, at en ny strukturreform kan blive et hedt tema i regeringsforhand­lingerne efter det dramatiske landstingsvalg.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Afstanden mellem de dansktalende rødder med omvendte kasketter og tynde gummisko i sneen, der dasker rundt omkring Brugsen i i det centrale Nuuk, og de ældre grønlandsktalende fiskere oppe i Ittoqqortoormiit, er mere end mental: I fugleflugtslinje er der 1.437 kilometer mellem de to verdener, som ligger i samme kommune, Sermersooq, hvor en flybillet imellem de to byer koster mere end at flyve fra København til Bangkok. Det er derfor ikke et mysterium, at de nu fem år gamle megakommuner har haft svært ved at rodfæste sig hos lokalbefolkningerne.

Tilbud

Interesseret i et abonnement? – klik her

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

CVR: 31 88 59 57

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier