Med snablen i skatte-borgernes lommer

Han er blevet beskyldt for at se korruption overalt. Ikke desto mindre leverer den norske kommunalpolitiker Erling Folkvord en vigtig bog om korruption og politisk sløseri i Oslo. ’Vår korrupte hovedstad’ kan med fordel blive pensum for også danske politikere.

 anmeldelse

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Finansmanden Brynestad havde snablen godt og grundigt nede i Oslo-skatteborgernes lommer, da han i 2002 kuppede sig til et sygehusprojekt uden konkurrence fra andre private aktører. Med hjælp fra tidligere partifæller i partiet Højre fik han mulighed for at overtage en statslig byggegrund og lave en kontrakt med Oslo om at leje et fremtidigt sygehus på grunden. Lukrative aftaler, der på ti måneder sikrede ham en skattefri gevinst på 24,5 millioner kroner.

Sådan fremlægger den norske forfatter og kommunalpolitiker Erling Folkvord sagen om finansmanden Brynestad i sin nye bog, ’Vår korrupte hovedstad’. Erling Folkvord gennemgår på denne måde en række sager i bogen, der har skabt verbale slagsmål og kontroverser i medierne. Alle de oprullede historier foregår i løbet af de tyve år, hvor Erling Folkvord fra venstrepartiet Rødt har været kommunalpolitiker. Han har desuden siddet fire år i Stortinget, der svarer til Folketinget i Danmark.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57