Kommunen.dk
MENU

Med snablen i skatte-borgernes lommer

Med snablen i skatte-borgernes lommer

Han er blevet beskyldt for at se korruption overalt. Ikke desto mindre leverer den norske kommunalpolitiker Erling Folkvord en vigtig bog om korruption og politisk sløseri i Oslo. ’Vår korrupte hovedstad’ kan med fordel blive pensum for også danske politikere.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Finansmanden Brynestad havde snablen godt og grundigt nede i Oslo-skatteborgernes lommer, da han i 2002 kuppede sig til et sygehusprojekt uden konkurrence fra andre private aktører. Med hjælp fra tidligere partifæller i partiet Højre fik han mulighed for at overtage en statslig byggegrund og lave en kontrakt med Oslo om at leje et fremtidigt sygehus på grunden. Lukrative aftaler, der på ti måneder sikrede ham en skattefri gevinst på 24,5 millioner kroner.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.