Politik fra rødderne

Markant forskel på integrationsudgifter

Mens nogle kommuner bruger over 200.000 kroner pr. nyankommen flygtning til integration, bruger andre kun 15.000. Og der er ingen direkte sammenhæng mellem udgifterne og effekten af indsatsen.

 flygtninge

Af Carsten Terp Beck Nilsson | [email protected]

Der er kolossal forskel på, hvor mange penge de enkelte kommuner bruger på integrere nyankomne flygtninge gennem de lovpligtige introduktionsprogrammer. Det viser en ny bearbejdning af de tilgængelige data på området, foretaget af Kommunen. Bearbejdningen viser også, at der ikke er nogen direkte sammenhæng mellem, hvor mange penge kommunerne bruger, og hvor gode de er til at integrere flygtningene. 

Kommunen har på baggrund af data fra Indenrigsministeriet, Danmarks Statistik og det private firma LG Insight kunne opstille tal for, hvor mange penge hver enkelt kommune i 2009 brugte på introduktionsprogrammerne for nyankomne flygtninge og familiesammenførte udlændinge. 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57