Politik fra rødderne

Mangel på politisk indhold truer regionsrådene

Den ringe politiske ind flydelse får medlemmer af regionsrådene til at flygte. Efter deres mening skal rådene have flere beføjelser - eller nedlægges.

 politik

Af Mia Tang | [email protected]

For både regionspolitikere, forvaltningseksperter og samarbejdspartnere er problemet åbenlyst. Politiske holdninger er der nok af, men når det kommer til at føre idéerne ud i livet, bliver regionspolitikerne igen og igen slået hjem i ludo. Staten har det sidste ord, og regionerne er endt som en light-udgave af amterne, hvor den reelle beslutningskompetence er så ringe, at en del medlemmer nu siger farvel og tak. 

”Da vores grundigt forberedte sygehusplan blev forkastet, satte det en tyk streg under, at vi i realiteten ikke har beføjelserne til at beslutte noget som helst. Det er virkelig et demokratisk problem, og det irriterer mig forfærdeligt,” siger Vibeke Greve Christensen (SF), der nu forlader Region Sjælland.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57