dknyt
doi
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed
I København blev man opmærksom på, at pigerne ikke brugte omklædningsfaciliteter i samme grad som drenge. Og man kunne finde ud af hvorfor. Den slags data mangler hver fjerde kommune, konkluderer rapport fra Institut for Menneskerettigheder. 
Foto: Claus Lunde / Polfoto
I København blev man opmærksom på, at pigerne ikke brugte omklædningsfaciliteter i samme grad som drenge. Og man kunne finde ud af hvorfor. Den slags data mangler hver fjerde kommune, konkluderer rapport fra Institut for Menneskerettigheder. Foto: Claus Lunde / Polfoto

Mangel på data står i vejen for ligestilling

Mangel på data står i vejen for ligestilling

Kommunernes arbejde med ligestilling bremses af mangel på data, der viser, hvor og hvordan der skal sættes ind. Specifikke politiske målsætninger vil gøre det muligt at komme problemet til livs, konkluderer ny rapport.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Da man i Københavns Kommune fandt ud af, at mænd i langt højere grad end kvinder benyttede sig af omklædning og bad i de kommunale idrætsfaciliteter, besluttede man at finde ud af hvorfor. Det viste sig, at kvinder simpelthen ikke følte sig godt tilpas under omklædningsforhold, som var indrettet ens for både mænd og kvinder. Derfor krævede kommunen, at der fremadrettet skulle indrettes omklædningsrum, der i deres udformning tilgodeså kvinder.

Interesseret i et abonnement? – klik her

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

CVR: 31 88 59 57

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier