Politik fra rødderne
I København blev man opmærksom på, at pigerne ikke brugte omklædningsfaciliteter i samme grad som drenge. Og man kunne finde ud af hvorfor. Den slags data mangler hver fjerde kommune, konkluderer rapport fra Institut for Menneskerettigheder. Foto: Claus Lunde / Polfoto

Mangel på data står i vejen for ligestilling

Kommunernes arbejde med ligestilling bremses af mangel på data, der viser, hvor og hvordan der skal sættes ind. Specifikke politiske målsætninger vil gøre det muligt at komme problemet til livs, konkluderer ny rapport.

 undersøgelse

Af Jakob Frausig Simonsen | [email protected]

Da man i Københavns Kommune fandt ud af, at mænd i langt højere grad end kvinder benyttede sig af omklædning og bad i de kommunale idrætsfaciliteter, besluttede man at finde ud af hvorfor. Det viste sig, at kvinder simpelthen ikke følte sig godt tilpas under omklædningsforhold, som var indrettet ens for både mænd og kvinder. Derfor krævede kommunen, at der fremadrettet skulle indrettes omklædningsrum, der i deres udformning tilgodeså kvinder.

Historien er et eksempel på den såkaldte kønsmainstreaming, som Danmark sammen med resten af EU har forpligtet sig til at arbejde henimod.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Børn & unge

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57