Politik fra rødderne

Mange overholder aftale trods færre børn

Det er ikke nogen klar sammenhæng mellem udviklingen i børnetallet og evnen til at efterleve aftalen om de 500 mio. kr. ekstra til daginstitutionerne

 budget 2013

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

En række kommuner kritiseres hårdt for at bruge færre penge på børnepasning i 2013 end i 2012, trods de 500 mio. kr. ekstra regeringen har afsat til området. Men spørgsmålet om kommunerne lever op til regeringens intentioner med de ekstra midler til daginstitutionerne skal ses i sammenhæng med et generelt faldende børnetal, siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R).

Hun mener ikke, at man blot ved at sammenligne kommunens forbrug på området i budget 2013 med forbruget i 2012 kan afgøre, om kommunen indfrier regeringens politiske intentioner med de afsatte midler. Nemlig at styrke kvaliteten i daginstitutionerne, som det fremgår af økonomiaftalen for 2013.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Børn & unge

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57