Politik fra rødderne
Mogens Lykketoft har siddet i Folketinget siden 1981. Han har både været udenrigs- og finansminister, ligesom han var formand for Socialdemokraterne 2002-2005.Foto: Charlotte de la Fuente / Polfoto

”Man skal ikke overvurdere, hvad jeg kan bidrage med”

Når Mogens Lykketoft næste år sætter sig i formandsstolen for FN’s generalforsamling, får han ansvaret for at lede samarbejdet om verdens største udfordringer. Et ansvar, socialdemokraten tager med håb og uden løfter.

 interview

Af Jonas Sloth Bach | [email protected]

Tirsdag den 15. september 2015 bliver første gang, en dansker indtager rollen som formand for FN’s generalforsamling. I det, der er blevet kaldt verdens vigtigste år, skal Mogens Lykketoft lede diskussioner og forhandlinger mellem repræsentanter fra alverdens lande. Kommentatorerne taler om en unik dansk position, men selv er Mogens Lykketoft dog ganske forsigtig, når han giver sit bud på sin indflydelse fra topposten.

- Jeg tror ikke, man skal overvurdere, hvad man kan bidrage med. Det er ikke en position, hvor man kan diktere stormagterne noget, siger Mogens Lykketoft i lænestolen på formandskontoret på Christiansborg. Netop rollen som formand for Folketinget mener han har rustet ham til opgaven i FN.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Demokrati


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57