Du skal stort set ikke kunne mærke forskel på niveauet i folkeskolen, på hullerne i vejen eller på antallet af hjemmeplejebesøg, hvad enten du bor i Hellerup eller Hanstholm, hvis det står til DF-formand Kristian Thulesen Dahl.
Foto: Lars Krabbe / Polfoto
Du skal stort set ikke kunne mærke forskel på niveauet i folkeskolen, på hullerne i vejen eller på antallet af hjemmeplejebesøg, hvad enten du bor i Hellerup eller Hanstholm, hvis det står til DF-formand Kristian Thulesen Dahl. Foto: Lars Krabbe / Polfoto

Målet er mere ensartethed

Danskerne forstår ikke, hvorfor der skal være forskel på at bo i den ene eller anden kommune, mener DF’s formand Kristian Thulesen Dahl. Derfor må politikerne på Christiansborg sørge for, at forskellene bliver mindsket, hvad enten det giver mindre kommunalt selvstyre eller ej.

 interview

Af Morten Munkholm | [email protected]

Tiden med store forskelle på det kommunale landkort er forbi. Eller det bør den i hvert fald være, mener Kristian Thulesen Dahl, formand for landets næststørste parti. Ham med de fleste og dermed toneangivende støttemandater for Venstre-regeringen. Han kan godt forstå, at kommunerne føler sig presset på deres selvstyre, som det blev slået fast igen og igen på torsdagens kommunale topmøde. Men det nytter ikke noget, at de bliver ved med at dvæle ved deres ret til selv at bestemme.

- Det er mange år siden, at man i kommunerne kunne håbe på at have et kommunalt selvstyre, hvor man kunne gøre tingene ude af trit med det, der foregår i resten af landet, og ude af trit med samspillet med Christiansborg, siger Kristian Thulesen Dahl, der selv har 12 år som kommunalpolitiker i bagagen.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Arbejdsmarked

Demokrati

Økonomi

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57