Politik fra rødderne

Magtanvendelse mod 9-årig fører til skarp kritik

Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Bispebjerg får voldsom kritik fra Ombudsmanden og Sundhedsstyrelsen for brug af tvang mod 9-årig.

 tvang

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

Ombudsmanden udtalte i en rapport fra starten af april voldsom kritik af Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Bispebjerg i en sag fra 2011, hvor personalet havde fikseret en blot 9-årig dreng. Rapporten får nu Sundhedsstyrelsen til at kræve en redegørelse fra centret.

- Sundhedsstyrelsen vil følge op på Ombudsmandens kritik ved at anmode Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Bispebjerg om at redegøre for, hvilke tiltag afdelingen har iværksat for fremadrettet at sikre, at lignende hændelser medbrug af tvang ikke forekommer på afdelingen, skriver sundhedsminister Nick Hækkerup i et svar til Sundhedsudvalget.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Børn & unge

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57