Politik fra rødderne

Lovforslag lader KL mørklægge miljøoplysninger

Et lovforslag fra miljøministeren om offentlig adgang til miljøoplysninger undtager både KL og Danske Regioner fra aktindsigt. 'Ingen saglig begrundelse', siger forskningschef

 miljøoplysninger

Af Lærke Cecilie Lindegård | [email protected]

I sidste uge udløb høringsfristen for et lovforslag fra miljøminister Ida Auken (SF), der handler om offentlig adgang til miljøoplysninger. Lovforslaget er i høj grad en gentagelse af den nye offentlighedslov, der udvider myndighedernes muligheder for at mørklægge oplysninger.

Blandt de stærke kritikere af det nye lovforslag er Oluf Jørgensen, forskningschef i mediejura på Danmarks Medie- og Journalishøjskole, og Nils Mulvad, formand for Åbenhedstinget, der i et samlet høringssvar kritiserer lovforslaget for at være i direkte strid med EU-lovgivning og for at indskrænke den nuværende Miljøoplysningslov.  

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57