Politik fra rødderne

Lollands sårbare økonomi afhænger af andre kommuner

KORA-rapport om Lolland Kommunes udbytte eller ikke-udbytte af udligningsreform skal bidrage med fakta til argumen­ta­tionen.

 udligning

Af Michael Kjærgård | [email protected]

Udligningsordningerne mellem kommunerne og ændringer i samme fylder meget i bevidstheden både hos de kommuner, der bidrager, og hos dem, der modtager. I Lolland Kommune har en ændring, der fik virkning i 2013, fyldt så meget, at kommunen har bedt KORA om at dykke nærmere ned i tallene.

Resultatet er blevet en rapport, der belyser muligheden for at genberegne de justeringer, der blev gennemført i udligningssystemet i 2013, herunder især om de nødvendige data overhovedet er til stede. Rapporten er skrevet af projektchef, cand.oecon. Niels Jørgen Mau Pedersen fra KORA, og hans konklusion er, at man godt kan udføre nogle del-beregninger, men kun med stor vanskelighed regne det hele komplet igennem.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57