Politik fra rødderne

Lokalpolitikere skal lære at tænke EU ind

Et svensk regionskontor i Bruxelles berømmes for at have fået lokalpolitikere til at tænke EU mere strategisk ind i deres visioner. Nu står kommunerne i kø for at få udredet mulighederne for, at EU-midler kan bruges til at fremme det, man alligevel ville have gjort derhjemme.

 bruxelles

Af Redaktionen | [email protected]

Kalenderen på Kjell Petersons kontor er allerede overtegnet flere år ud i fremtiden. Han er direktør for West Sweden Office i Bruxelles, og på væggen over hans skrivebord hænger listen over alle de kommuner, der står i kø for at komme i hænderne på ham og hans team.

Grunden til Kjell Petersons popularitet går under navnet WEPA (West Swedens EU Projekt Analystjänst). Bag den lidet mundrette forkortelse gemmer sig et værktøj, der både skal få flere penge ud af EU-kasser og hjælpe  vestsvenske kommuner med at klargøre, hvordan politiske målsætninger kan blive opfyldt i samarbejde med andre lande med lignende ønsker.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

EU

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57