Lokalpolitikere føler sig forbigået i Bruxelles

Der bliver ikke lyttet nok til de 344 lokalpolitikere, der sidder i EU’s regionsudvalg, hvis man spørger dem selv. ”Kollosal fejl,” mener kritikere.

 bruxelles

Af Redaktionen | [email protected]

Lige nu slås der to store brød op i Bruxelles, som i høj grad skal færdigbages ude blandt de lokale myndigheder i EU’s kommuner og regioner. Det gælder EU’s nye vækststrategi, den såkaldte EU2020-plan, der skal holde EU konkurrencedygtig over for resten af verden. Og det gælder den fremtidige regionalpolitik, der fordeler de mange milliarder euro, der hvert år tilgår det lokale niveau, særligt i de fattigste områder af EU.

Derfor skal EU-cheferne også i langt højere grad inddrage kommuner og regioner i deres arbejde med de nye tiltag, mener lederen af den konservative gruppe i EU’s regionsudvalg, der samler 344 lokalpolitikere fra hele unionen. Tyske Michael Schneider fra det konservative CDU er gået i clinch med de andre EU-institutioner, fordi udvalget ikke er blevet taget med på råd under udformningen af EU2020-planen, der skal erstatte den såkaldte Lissabon-strategi. Den havde som mål at gøre EU til verdens mest konkurrencedygtige vidensøkonomi, men bliver af de fleste set som dundrende fiasko.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

EU


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57