Politik fra rødderne

Lang vej til ligestilling på direktørgangen

Mindre end hver femte tekniske direktør i landets 98 kommuner er en kvinde. Det vil ændre sig i takt med de mange kvinder, der tager en længerevarende uddannelse, mener ekspert

 køn

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Man kan spejde længe efter kvinder på de kommunale direktionsgange. Flere kommuner har kun mænd ansat i direktørstillinger, og på det tekniske område er der lang vej til lige kønsrepræsentation: I 17 ud af landets 98 kommuner er det en kvinde, som har direktørkasketten på inden for teknik- og miljøområdet. Det viser en ny undersøgelse, foretaget af dk-teknik.

Men selv om 17,3 pct. ikke lyder af meget, så dækker procentsatsen over, at der i løbet af de seneste år er kommet flere kvindelige topchefer på teknik- og miljøområdet. 
Det siger professor i statskundskab ved Aalborg Universitet Morten Balle Hansen til dk-teknik.
Han har selv undersøgt kønsfordelingen på direktionsgangene i et forskningsprojekt i 2008. Dengang lå procentdelen af kvindelige direktører på teknik-området på 12,5 pct., og Morten Balle Hansen er overbevist om, at udviklingen frem mod stadigt flere kvinder i teknik og miljø-direktørtrøjen vil fortsætte.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57