Politik fra rødderne

Landets byråd vil have åbne leverandørlister

Der er bred opbakning blandt lokale politikere til at sikre etik, miljø og gennemsigtighed, når kommunerne køber ind, viser en ny undersøgelse. Men konsulent i CSR advarer mod konkurrenceforvridende tiltag

 indkøb

Af Lærke Cecilie Lindegård | [email protected]

Miljø og menneskerettigheder skal sikres, og processen skal være åben, når kommunerne køber ind. Det mener et stort flertal af byrådspolitikerne ifølge en spørgeskemaundersøgelse fra Det Økologiske Råd, Clean Clothes Campaign og Aktive Forbrugere, der er blevet gennemført før det nyligt overståede kommunalvalg.

Her svarer 94 procent af de 2.449 byrådsmedlemmer, hvoraf en femtedel har deltaget i undersøgelsen, at kommunerne skal fremme etik og miljø med deres indkøb. Derudover mener 85 procent, at det bør være muligt for offentligheden at se, hvilke virksomheder og eventuelle underleverandører, kommunerne køber ind fra.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57