Politik fra rødderne

Handlekraft og optimisme. Stemningen var god, da henimod 40 borgmestre og viceborgmestre mødtes tirsdag for at præsentere deres strategi for løft af udkanten.
Foto:  Maria Tuxen Hedegaard
Handlekraft og optimisme. Stemningen var god, da henimod 40 borgmestre og viceborgmestre mødtes tirsdag for at præsentere deres strategi for løft af udkanten. Foto: Maria Tuxen Hedegaard

Landdistrikter klar med vækststrategi

På vegne­ ­af de 40 medlemskommuner præsenterede Landdistrikternes Fællesråd et udspil til regeringens arbejde for vækst. Udligning, planlov og finansiering står øverst på listen.

 topmøde

Af Jonas Sloth Bach | [email protected]

Knap 40 borgmestre og viceborgmestre klappede i takt. Der var håndfaste skulderklap og positive tilkendegivelser til Landdistrikternes Fællesråd, som tirsdag præsenterede deres 5-punkts-strategi for vækst i yderområderne. At dømme ud fra stemningen på mødet er der voksende optimisme i landkommunerne. Udkanten kom på dagsordenen i valgkampen, og med udspillet til regeringen er kravene fra landdistrikterne på plads.

Planens 32 punkter indeholder en klar opfordring til at liberalisere planloven, så yderkommunerne får bedre mulighed for at udnytte både kyst- og strandområder, ligesom udflytning af statslige arbejdspladser og bedre fysisk og teknologisk infrastruktur er på ønskelisten til regeringen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Land & by

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57