Politik fra rødderne

Læger vil have fælles journal

Lægeforeningen vil indføre en fælles elektronisk journal, som gælder i hele sundhedsvæsnet. 

 journaler

Af Sofie Flensburg | [email protected]

I dag har den praktiserende læge, sygehusene og kommunerne forskellige journaler om den samme person. Det kan resultere i fejl, når systemerne skal arbejde sammen, mener Lægeforeningen, som nu efterspørger en fælles elektronisk journal, som alle led i sundhedsvæsnet kan få adgang til. 

- Patienter har i dag mange kontakter med både den praktiserende læge, sygehuset, ambulatorier, speciallægepraksis og kommunale tilbud. De er ofte i flere forskellige behandlingsforløb på samme tid. Her skal den moderne patientjournal fungere som et effektivt værktøj, så alle sundhedspersoner med den nødvendige autorisation har adgang til relevante oplysninger. Det er en forudsætning for det sammenhængende patientforløb, siger Yves Sales, næstformand for Lægeforeningen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57