Politik fra rødderne

Foto: Folketinget
Foto: Folketinget

LA vil have udligningsreform

Det er ikke nok at justere udligningssystemet. Der er brug for en decideret reform, der også sikrer, at alle kommuner har et incitament til effektivisering, mener LA’s nye kommunalordfører Laura Lindahl.

 incitament

Af Jonas Sloth Bach | [email protected]

Lappeløsningernes tid skal være forbi i forhold til udligningssystemet. Det mener Liberal Alliances nyvalgte folketingsmedlem og kommunalordfører Laura Lindahl. Hun har selv siddet i byrådet i Frederiksberg Kommune siden 2014, og hun er ikke i tvivl om, at der er behov for både forenkling og øget økonomisk incitament til effektiviseringer i den udligningsaftale, der skal genforhandles inden 2018.

- Der er måske fire i Indenrigsministeriet, der kan redegøre for det udligningssystem, vi har i Danmark, så det er simpelthen alt for tungt og kompliceret, og det gør det svært for kommunerne selv at hitte ud af det, siger Laura Lindahl. Derfor er det heller ikke længere nok at tale om justeringer af det gældende system, mener hun. Der skal laves en reform.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57