Kommunen.dk
MENU
Social- og sundhedshjælper Lene Dam (t.v.) har lavet frokost til Lissy Margrethe Christensen (t.h.), der var uheldig at falde og brække sin hofte og sit håndled i januar. Dermed kom hun i Langeland Kommunes helhedsvurderingsforløb - en ny måde at arbejde med rehabilitering på, som kan spare administration, men som på grund af pres i hjemmeplejen nu er sat på pause.
Social- og sundhedshjælper Lene Dam (t.v.) har lavet frokost til Lissy Margrethe Christensen (t.h.), der var uheldig at falde og brække sin hofte og sit håndled i januar. Dermed kom hun i Langeland Kommunes "helhedsvurderingsforløb" - en ny måde at arbejde med rehabilitering på, som kan spare administration, men som på grund af pres i hjemmeplejen nu er sat på pause.
Foto: Stina Fink Elsing

Sparekrav bremser lovende frisættelsesforsøg på Langeland

Sparekrav bremser lovende frisættelsesforsøg på Langeland

Manglende overskud har tvunget Langeland til at sætte lovende prøvehandling på pause. Der skal tryghed, flere kompetencer og fælles værdier til for at lykkes.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Historien kort

  • Siden februar sidste år har Langeland Kommune arbejdet med en ny, lovende rehabiliteringstilgang uden traditionel visitation for borgere, der udskrives fra sygehuset.
  • På grund af besparelser og omorganiseringer har pres på hjemmeplejen udfordret arbejdet med prøvehandlingen, der nu er blevet sat på pause.
  • Ideen med helhedsvurderingen står stadig som et stærkt eksempel på potentialet ved frisættelse, men kræver organisatorisk stabilitet, kulturel tilpasning og etablering af fælles værdier.

Lissy Margrethe Christensen sidder i sin lænestol ved vinduet i sit hjem i Humble på Langeland. På et lille rundt bord ligger fjernbetjeningen og telefonen inden for rækkevidde, og der står glas med vand og saftevand.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.