Politik fra rødderne

Kvinder efterlyses i lokalpolitik

Ligestillingen lader vente på sig i kommunerne, hvor kun hver tredje politiker er kvinde. Ikke godt nok, mener Randi Iversen, forkvinde for Kvinderådet, der nu lancerer kampagnen Stem kvinder ind!

 5 skarpe

Af Benjamin Holst | [email protected]

Hvorfor vil I stemme flere kvinder ind i politik?

Fordi både kvinders og mænds erfaringer og netværk skal i spil. Sagt med et udtryk fra et ældre valgslogan 'To ser mere end én'. Uanset om man synes, det er godt eller skidt, er det et faktum, at kvinder og mænd på forskellige områder orienterer sig forskelligt i samfundet og gør sig forskellige erfaringer, der er vigtige at få i spil lokalpolitisk. Eksempelvis holder danske kvinder meget lang barsel, mens danske mænd holder meget kort barsel, og det er vigtigt, at der sidder lokal- og regionspolitikere med egne erfaringer fra dette område, når der eksempelvis skal skæres ned eller laves visioner for barsels- og småbørnsområdet. Jo mere mangfoldige vores lokalpolitikere er, jo flere erfaringer og forskellige netværk er der at lægge til grund for politikudviklingen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57