Politik fra rødderne
KORA har undersøgt kvalitetsstandarders effekt indenfor ældrepleje, socialpædagogisk bistand og genoptræning. Foto: Finn Frandsen / Polfoto

Kvalitetsstandarderne når aldrig borgerne

Selvom det står klart beskrevet i målsætningen, når de kommunale kvalitetsstandarder ikke ud til borgerne. Men de tjener alligevel et formål, konkluderer Kora i ny rapport.

 velfærd

Af Ronja Pilgaard | [email protected]

Når ældre borgere skal visiteres til hjemmehjælp, skal det ske med hjælp fra de kommunale kvalitetsstandarder. Kvalitetsstandarderne skal være med til at sikre, at borgerne kender de ældrepolitiske prioriteringer og målsætninger i kommunen. Kora har undersøgt kvalitetsstandarderne i samtlige kommuner og derefter i en kvalitativ analyse brugt fire kommuner som cases. I de fire kommuner tegner der sig et klart billede af, at borgerne ikke kender til kvalitetsstandarderne.

”Vores case-undersøgelse tyder på, at de virker udmærket som styringsredskab. Både politikerne og de kommunalt ansatte mener, de har succes med at forankre serviceniveauet.”

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57