Kommunen.dk
MENU
KORA har undersøgt kvalitetsstandarders effekt indenfor ældrepleje, socialpædagogisk bistand og genoptræning.
Foto: Finn Frandsen / Polfoto
KORA har undersøgt kvalitetsstandarders effekt indenfor ældrepleje, socialpædagogisk bistand og genoptræning. Foto: Finn Frandsen / Polfoto

Kvalitetsstandarderne når aldrig borgerne

Kvalitetsstandarderne når aldrig borgerne

Selvom det står klart beskrevet i målsætningen, når de kommunale kvalitetsstandarder ikke ud til borgerne. Men de tjener alligevel et formål, konkluderer Kora i ny rapport.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Når ældre borgere skal visiteres til hjemmehjælp, skal det ske med hjælp fra de kommunale kvalitetsstandarder. Kvalitetsstandarderne skal være med til at sikre, at borgerne kender de ældrepolitiske prioriteringer og målsætninger i kommunen. Kora har undersøgt kvalitetsstandarderne i samtlige kommuner og derefter i en kvalitativ analyse brugt fire kommuner som cases. I de fire kommuner tegner der sig et klart billede af, at borgerne ikke kender til kvalitetsstandarderne.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.