Politik fra rødderne

Kun 18 pct. af teknikformændene er kvinder

Formanden for de kommunale teknik- og miljøudvalg er kun en kvinde i mindre end hver femte kommune. Kvinderne vælger selv området fra, siger ekspert

 særsyn

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Når de politiske formandsposter skal fordeles, falder der ikke mange ben af til kvinderne på det tekniske område: Kvinder sidder i snit på 32 pct. af byrådstaburetterne, men de er kun repræsenteret som formænd for teknik- og miljøudvalgene i 18 pct. af tilfældene. Det viser dk-tekniks nye undersøgelse af kønsfordelingen inden for det kommunale teknik- og miljøområde.

- Det meget traditionelle kønsrolle mønster stadig slår igennem på fordelingen af udvalgsposter, siger Ulrik Kjær, som er professor på institut for statskundskab ved Syddansk Universitet.
Han har selv tidligere undersøgt, hvor mange kvinder der var medlemmer af hhv. teknikudvalget og børneudvalget. Her viste det sig, at kvinder i højere grad sidder på det, som man i gamle dage ville kalde de bløde områder, og mændene på de tilsvarende hårde områder.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57