Politik fra rødderne

Kritiske metaller går en kritisk fremtid i møde

Alt for mange kritiske metaller havner i affaldsbunker eller eksporteres ud af Danmark. Der er derfor behov for markant større fokus på ressourcernes kredsløb, mener eksperter

 affaldshåndtering

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Der er en stigende efterspørgsel efter kritiske metaller og sjældne jordarter. Både mobiltelefoner og fladskærme er afhængige af dem, men de efterspørges også inden for grøn teknologi, hvor bl.a. DI og Grundfos spår, at forbruget fremover vil vokse. I Danmark er man afhængig af eksporten fra andre lande, og i løbet af meget kort tid er fokusset på kritiske metaller røget højt op på dagsordenen, primært på grund af en drastisk prisudvikling på verdensmarkedet.

Henrik Wenzel, professor ved institut for kemi-, bio- og miljøteknologi på Syddansk Universitet, mener, at problemet lige nu er, at det ikke kan betale sig at udsortere de kritiske metaller fra blandt andet elektronisk affald.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57