Politik fra rødderne

Kritik af Robin Hood-reform rammer forbi

Kampen om udligningen lever videre. Men den seneste tids opråb fra borgmestre, der føler sig snydt for gevinsterne fra forårets reform, handler mere om lokale budgetproblemer end skæv omfordeling.

 talforvirring

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Robin Hood-reformen har fejlet. Det har været konklusionen på en række borgmestre-kontorer hen over sommerferien. Fra Hjørring i nord til det sydfynske øhav over Lolland og Brøndby føler man sig snydt, fordi man i stedet for at få et ekstra tilskud til næste års økonomi nu må nøjes med det samme eller mindre end tidligere.

Forårets politiske aftale mellem regeringen og Enhedslisten om en justering af udligningsordningen lagde ellers op til en betydelig gevinst i de pågældende kommuner. For Hjørrings vedkommende er situationen ifølge borgmester Arne Boelt (S), at man nu står med et hul på 70 millioner kroner frem for et plus på knap 15 millioner kroner. En rigtig 'møg-situation', lyder hans korte opsummering, som også er fint dækkende for opfattelsen blandt de øvrige utilfredse borgmestre.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57