Politik fra rødderne

Kritik af konsulentforbrug i København

I 2009 brugte børne- og ungdomsforvaltningen i København 15 mio. kroner på eksterne konsulentydelser. Beløbet møder kritik fra udvalget, men professor vurderer prislejet som helt naturligt for en stor kommune.

 økonomi

Af Lærke Cecilie Lindegård | [email protected]

Forbrug eller overforbrug? Det er politikerne i Københavns Kommune ikke enige om. Men en opgørelse over Børne- og Ungdomsforvaltningens konsulentudgifter de seneste tre år, som LFS Nyt (Landsforeningen for Socialpædagoger) har fået aktindsigt i, har givet politikerne ny grund til at forholde sig til forbruget. Rikke Lauritzen (EL), der er medlem af børne- og ungdomsudvalget, siger:

”Det er en kendt sag, som vi i Enhedslisten længe har været trætte af. Desværre har det politiske flertal for at ændre dette endnu ikke været til stede,” siger hun til LFS Nyt. Hun mener, at forvaltningen udmærket selv kan varetage opgaverne, som eksterne konsulenter er sat på. Og Iben Wiene Rathje (SF), også medlem af udvalget, er enig i den betragtning.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57