dknyt
doi
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed

Kritik af KL-forslag om lokal løn

Kritik af KL-forslag om lokal løn

Den lokale løn skal ud af de centrale overenskomstforhandlinger, foreslår KL i nyt debatoplæg. Faglig organisation kalder det et rent fup-nummer.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

KL’s forslag om, at der ikke fremover skal afsættes midler til lokal løndannelse som en del af de centrale overenskomstforhandlinger, mødes af kritik.
Ifølge FOA’s forhandlingschef Steen Parker Sørensen, er der tale om et rent fup-nummer, når KL ikke vil have afsat penge til lokal løn i overenskomstaftalen. Midlerne vil nemlig fortsat skulle modregnes i lønreguleringen i forhold til det private arbejdsmarked.
”Det er i hvert fald et nummer, som jeg tvivler på, at nogen i LO-gruppen vil acceptere. For så ryger pengene fra vores gruppe,” siger Steen Parker Sørensen.
Formanden for KL’s løn- og personaleudvalg, Michael Ziegler (K), begrunder opgøret med overenskomstens såkaldte forlodsfinansiering af lokal løn med, at det er forbundet med unødigt bureaukrati og bindinger på den enkelte arbejdsplads.
”Ved ikke at afsætte nye midler vil vi sætte den lokale løn fri af alle bindinger og garantier. Så vil det være op til kommunerne selv at finde nye midler på budgettet for eksempel gennem prioriterede bevillinger, besparelser og effektiviseringer,” siger Michael Ziegler.

Interesseret i et abonnement? – klik her

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

CVR: 31 88 59 57

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier