Politik fra rødderne

Krag: Klogt med højst en uges ventetid

Sundhedsminister Astrid Krag opfordrer kommunerne til at holde ventetider på genoptræning under en uge. Men ifølge regioner og kommuner er kritikken af de lange ventetider uretmæssig

 genoptræning

Af Laura Fischer Larsen | [email protected]

Da Gallup for nylig offentliggjorde sin årlige undersøgelse af ventetider på genoptræning i kommunerne, udløste det hård kritik af kommuner, der overskrider vejledningen fra blandt andre Ældre Sagen og Danske Fysioterapeuter om maksimalt en uges ventetid. Og nu opfordrer også Sundhedsminister Astrid Krag (SF) kommunerne til at efterleve organisationernes anbefalinger.
- Det er klogt, at (...) alle med et lægefagligt begrundet behov for genoptræning inden for én uge fra udskrivning fra sygehus skal have vurderet deres genoptræningsbehov, skriver Astrid Krag i et ministersvar.
Hun afviser dog, at Folketinget skal opstille konkrete regler for ventetiden. Det havde Venstre ellers gerne set.
- Der er sandsynligvis meget at hente. Der vil der nok være nogle merudgifter i starten, hvor kommunerne skal have alle igennem på en uge, men de sparede kommunale udgifter på hjemmehjælp, sygedagpenge med mere vil vise sig senere, siger sundhedsordfører Sophie Løhde (V).

Hurtighed er ikke lig kvalitet
Thomas Maribo, der forsker i rehabilitering på MarselisborgCentret, der hører under Folkesundhed og Kvalitetsudvikling i Region Midtjylland, mener dog, at kritikken fra politikere og Gallup-undersøgelsens efterdønninger giver en forkert opfattelse af ventetidsdiskussionen. Ifølge ham viser erfaringerne, at længere ventetider kan være nødvendige for at sikre den bedste genoptræning.
- Der er en formodning om, at korte ventetider per automatik betyder bedre kvalitet. Og det passer ikke, siger han og fremhæver, at patientbilledet er broget, og der kan være stor forskel på, hvordan genoptræningen kan og skal håndteres.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57