Kommunen.dk
MENU

Krag: Klogt med højst en uges ventetid

Krag: Klogt med højst en uges ventetid

Sundhedsminister Astrid Krag opfordrer kommunerne til at holde ventetider på genoptræning under en uge. Men ifølge regioner og kommuner er kritikken af de lange ventetider uretmæssig

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Da Gallup for nylig offentliggjorde sin årlige undersøgelse af ventetider på genoptræning i kommunerne, udløste det hård kritik af kommuner, der overskrider vejledningen fra blandt andre Ældre Sagen og Danske Fysioterapeuter om maksimalt en uges ventetid. Og nu opfordrer også Sundhedsminister Astrid Krag (SF) kommunerne til at efterleve organisationernes anbefalinger.
- Det er klogt, at (...) alle med et lægefagligt begrundet behov for genoptræning inden for én uge fra udskrivning fra sygehus skal have vurderet deres genoptræningsbehov, skriver Astrid Krag i et ministersvar.
Hun afviser dog, at Folketinget skal opstille konkrete regler for ventetiden. Det havde Venstre ellers gerne set.
- Der er sandsynligvis meget at hente. Der vil der nok være nogle merudgifter i starten, hvor kommunerne skal have alle igennem på en uge, men de sparede kommunale udgifter på hjemmehjælp, sygedagpenge med mere vil vise sig senere, siger sundhedsordfører Sophie Løhde (V).

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.