Politik fra rødderne

Kortsigtede indkøb koster kassen og belaster klimaet

Mange kommuner fokuserer udelukkende på anskaffelsesprisen og glemmer at medregne produkternes energi forbrug, når de køber ind. Det er kortsigtet og kan let blive både dyrt og til skade for klimaet, kritiserer Elsparefonden.

 klima

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Når mange af landets kommuner skal vælge nye computere eller lamper, glemmer de at vurdere produkternes samlede udgifter. Blandt store dele af de offentlige indkøbere er fokus først og fremmest på at opnå den mindst mulige anskaffelsespris, mens energiforbrug og produktets totale omkostninger gennem dets levetid har laveste prioritet.

Det viser en undersøgelse, som Elsparefonden har lavet sammen med Foreningen af Offentlige Indkøbere. Den form for kortsigtet tænkning koster ifølge projektleder fra Elsparefonden Poul Erik Pedersen både kommunerne penge og er til skade for klimaet.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57