Politik fra rødderne

København er en af de 34 kommuner i undersøgelsen, der har en klar plan for, hvordan de ældre sikres hjælp, hvis en privat hjemmehjælpervirksomhed pludselig må dreje nøglen om.
Foto: Lærke Posselt / Polfoto
København er en af de 34 kommuner i undersøgelsen, der har en klar plan for, hvordan de ældre sikres hjælp, hvis en privat hjemmehjælpervirksomhed pludselig må dreje nøglen om. Foto: Lærke Posselt / Polfoto

Konkurser plager plejesektoren

Mange kommuner står på bar bund, når et privat plejefirma går konkurs. For mens halvdelen af kommunerne har oplevet en konkurs på området, har kun få en plan for, hvordan de håndterer det.

 undersøgelse

Af Ronja Pilgaard | [email protected]

Private plejefirmaer har siden 2013 måttet underbyde den kommunale pleje af ældre i udbudsrunder. Og det har de gjort. Faktisk i så stor stil, at mindst 40 plejefirmaer er gået konkurs i løbet af de seneste 2 år, hvorved mindst 4.000 borgere er blevet berørt.

Men de kommuner, som bruger de private plejefirmaer, er langt fra forberedte på en eventuel konkurs. Det viser en undersøgelse, Kommunen har lavet blandt landets kommuner.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57