Politik fra rødderne

I stedet for at have så travlt med at være imod den solidariske konkurrencestat burde Socialdemokraterne gøre deres for at bevare den, mener Ove Kaj Pedersen.
Foto: Thomas Emil Sørensen/Polfoto
I stedet for at have så travlt med at være imod den solidariske konkurrencestat burde Socialdemokraterne gøre deres for at bevare den, mener Ove Kaj Pedersen. Foto: Thomas Emil Sørensen/Polfoto

Konkurrencestaten er under pres

De politiske kampe i 2015 bliver skelsættende for, hvilken vej det danske samfund vil gå, mener professor Ove Kaj Pedersen. Hvis vi ikke gør os bevidste om samfundsudviklingen, kan den danske konkurrencestat gå hen og blive splittet op til et konkurrence­samfund med store uligheder.

 interview

Af Morten Munkholm | [email protected]

Ønsker du at hælde vand på debatmøllen ved et DSU-arrangement, skal du blot nævne ét ord: konkurrencestat.

- Det er kun et ord, sagde Helle Thorning-Schmidt, efter finansminister Bjarne Corydon i 2013, et år med massiv kritik af regeringens dagpengepolitik og ledelse, gik ud og fortalte, at han troede på konkurrencestaten. At det var sådan, Danmark skulle fungere.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57