Politik fra rødderne

Kommunerne nedprioriterer billedkunst

Over halvdelen af kommunerne sætter ikke penge af til kunstindkøb.Ballerup Kommune går den anden vej: Billedkunst betyder lige så meget som daginstitutioner.

 budgetter

Af Hana Hasanbegovic | [email protected]

Hvor meget kunst kan man få for nul kroner? Det er beløbet, som 54 procent af 69 adspurgte kommuner har afsat til kunstindkøb i deres kulturbudgetter. Det viser en undersøgelse foretaget af Billedkunstnernes Forbund. Det er især i Udkantsdanmark, at kunsten lider under nedskæringer, og formand Bjarne W. Sørensen mener, at kommunalpolitikerne med forholdsvis beskedne investeringer kunne opnå både kunstneriske, sociale og økonomiske gevinster.

- Billedkunsten er en nødvendighed på linje med – og en naturlig del af – gode daginstitutioner, skoler og plejecentre. Den skaber nye fællesskaber og gør kommunerne mere attraktive at bo i, siger han og peger på, at 81 procent af de adspurgte kommuner mangler ordninger, der sikrer midler til udsmykning i forbindelse med kommunalt byggeri.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57