250.399 ton CO2 har kommunerne indtil videre sparet ifølge Danmarks Naturfredningsforening. Foreningens præsident,  Ella Maria Bisschop-Larsen, lovpriser indsatsen, men opfordrer kommunerne til ikke at tænke sig selv som øer i det danske energilandskab. Foto: Polfoto
250.399 ton CO2 har kommunerne indtil videre sparet ifølge Danmarks Naturfredningsforening. Foreningens præsident, Ella Maria Bisschop-Larsen, lovpriser indsatsen, men opfordrer kommunerne til ikke at tænke sig selv som øer i det danske energilandskab. Foto: Polfoto

Kommunerne har taget CO2-førertrøjen på

Landets klimakommuner har i snit reduceret deres CO2-udledning med 3,7 procent om året, viser nye tal fra Danmarks Naturfredningsforening. Kommunerne gør det godt, men skal tænke mere fleksibelt, påpeger energiprofessor.

 omstilling

Af Morten Munkholm | [email protected]

Mens alverdens ledere ikke har kunnet nå til enighed om en bindende klimaaftale, har størstedelen af de danske kommuner helt frivilligt forpligtet sig til at reducere deres CO2-udledning - og tilmed leveret mere end forventet.

De 76 danske klimakommuner har i snit skåret 3,7 procent af deres CO2-belastning om året, viser tal fra Danmarks Naturfredningsforening (DN), som er ved at gøre de seneste CO2-regnskaber op.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Energi & forsyning

Klima

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57