Politik fra rødderne

Kommuner vælger den dyre, sikre løsning

De fleste OPP-projekter er lavet med private penge, men de få offentligt finansierede eksempler har vist gode resultater til en billigere rente. Kommunen tester argumenterne for og imod de to tilgange til OPP.

 nybyggeri

Af Laura Fischer Larsen | [email protected]

9 ud af de 13 OPP-projekter, der er lavet i Danmark, er sket med privat finansiering. Den oplagte private finansieringspartner er de bugnende pensionskasser, som i de seneste år har været på frierfødder overfor den offentlige sektor om at lave OPP, fordi de mangler sikre investeringer. Og dét er kommunale anlæg. Men de komplekse regnestykker og risikovurderinger ved et sådant samarbejde kan virke afskrækkende.

Det mindre brugte alternativ er at lave OPP-projekter med offentlig finansiering. Det kan eksempelvis gøres ved stadig at lade private entreprenørfirmaer og driftsvirksomheder opføre og drive den nye skole eller svømmehal, man har i tankerne, og hente finansieringen via lån fra kommunernes eget finansieringsselskab, Kommunekredit, som med egne ord tilbyder den billigste vej til OPP.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57