Politik fra rødderne

Kommuner skruer op for barselsberedskab

Flere nybagte familier søger hjælp hos sundhedsplejen, fordi de er blevet tidligt udskrevet fra hospitalet. Det udfordrer den kommunale økonomi

Af Sofie Flensburg | [email protected]

Tidligere udskrivelser af nyfødte og mødre er en god forretning for regionerne. Men kommunerne betaler regningen gennem stadigt flere henvendelser fra forældre, ekstrabesøg og nye støtteforanstaltninger.
Det peger en rundspørge foretaget af Sundhed-DKpå. 28 kommunale sundhedsplejer har svaret på spørgsmål om deres svangreomsorg, og opgørelserne viser, at kommunerne sammenlignet med 2009 kommer ud i gennemsnit et døgn tidligere og aflægger flere ekstrabesøg.

Ændrer praksis
Tendensen er tydeligst i kommunerne i Region Syddanmark, der siden 2010 har udskrevet alle normalt fødende max. 24 timer efter fødslen, men udviklingen går i samme retning i næsten alle de kommuner, der har svaret på Sundhed-DKsundersøgelse. 81 procent af dem svarer, at andelen af behovsbesøg - hvor forældrene typisk henvender sig til kommunen for at få ekstra støtte - er vokset mellem 2010 og 2011.
Dertil kommer, at en række af kommunerne har set sig nødsaget til at indføre flere besøg, åbent hus-arrangementer og udvidet telefontid.
Hedensted Kommune har i 2011 indført et fast ekstrabesøg hos alle familier, ekstra indsats i forhold til amning og gulsot, ligesom flere familier selv henvender sig til kommunen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57