Politik fra rødderne

Kommuner skal sikre billig varme

Ny varmelov betyder, at kommunale varmeselskaber skal forhandle om deling af et milliardbeløb med DONG og Vattenfall for at få grøn varme. Det kan betyde stigende varmepriser i de store byer.

 omstilling

Af Anne Skjerning | [email protected]

Vedtagelsen af ny varmelov i forrige uge giver kommunerne et stort ansvar for at sikre billig og grøn varmeforsyning. Kommunale varmeselskaber skal fremover forhandle om at dele et milliardbeløb med de store kraftværksejere, som skal finansiere omstilling til grøn varme. Resultatet får direkte indflydelse på varmeprisen i de store byer.

”Det er endt med, at parterne selv skal forhandle sig frem til rimelighed. Det lægger en forpligtelse over på de kommunale varmeforsyninger,” siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme, der repræsenterer de kommunale varmeselskaber.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Energi & forsyning

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57