Politik fra rødderne
De fire kommuners projekter skulle styrke den basale palliative pleje i kommunalt regi og følge de nationale retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, som blev opdateret i 2017.
Foto: Annett Bruhn, Ritzau Scanpix

Kommuner skal sætte tidligt ind for at sikre en værdig død

Familier ønsker fast relation, kompetent personale og klar rollefordeling, når en pårørende står for døden. Men det clasher med hjemmeplejen, viser evaluering.

 den sidste tid

Af Emma Oxenbøll | emma@kommunen.dk

Når en borger bliver livstruet syg, og den eneste behandlingsmulighed er at gøre den sidste tid så god og værdig som muligt, er det vigtigt, at kommunerne er klædt godt på: De skal tidligt kunne tage samtalen om at afklare forløb og opholds- og dødssted, tilbyde en fast kontaktperson, have kompetent og empatisk plejepersonale og sørge for, at det er de samme, der kommer i hjemmet.

Og så skal de kende grænserne for, hvad der er familiens og personalets opgaver, sørge for ordentlig kost og fysisk aktivitet, være opmærksom på hele familiens behov og at hjemmet har den samme standard, som før den syge blev syg.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 295 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57