Politik fra rødderne

Kommuner skal håndtere plast i fællesskab

For at sikre højere genanvendelse i husholdningernes plastaffald skal der etableres nye sorteringsanlæg. Det fordrer tværkommunalt samarbejde, påpeger Copenhagen Cleantech Cluster

 interview

Af Lærke Cecilie Lindegård | [email protected]

Flere og flere kommuner udvikler i disse år affaldsordninger, der separerer glas, metal, pap og plast med henblik på genanvendelse af de forskellige materialer. Og med klima- og energiministerens nye virkemiddel-katalog spiller udsortering af plast da også en central rolle. I kataloget peges der på, at kommunerne fremover skal sikre udsortering af plast i al dagrenovation.

- Kommunerne har her en fuldstændig afgørende rolle i og med det er dem, der har indsamlingsforpligtelsen hos husholdningerne. Det vil sige, at det i høj grad bliver i samarbejde med kommunerne, at man kommer til at fastlægge nogle sorteringsstandarder fremover, siger Thomas Alstrup fra Copenhagen Cleantech Cluster - en organisation, der repræsenterer virksomheder og vidensinstitutioner, som arbejder med miljøteknologi.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57