I Gellerupparken ved Aarhus er man i fuld gang med at omdanne bydelen. Blandt andet har man bygget en port gennem en af de gamle blokke for at åbne området.
I Gellerupparken ved Aarhus er man i fuld gang med at omdanne bydelen. Blandt andet har man bygget en port gennem en af de gamle blokke for at åbne området.
Foto: Finn Byrum, Ritzau Scanpix

Der skal mere end nedrivning til at slå en ghetto ihjel

Fremtidsplanerne for de 15 hårde ghettoer skal finpudses hos kommuner og boligorganisationer i den kommende tid. Det bliver ikke nemt.

 blandede byer

Af Signe Schlichtkrull | [email protected]

Ti kommuner og en lang række boligorganisationer skal i den kommende tid lægge detaljerede planer for omdannelsen af landets 15 hårde ghettoer, hvor der i alt bor 42.000 mennesker. Andelen af almene familieboliger skal nemlig nedbringes, så de højst udgør 40 pct. af boligerne i området. Det er konsekvensen af en række initiativer, som et bredt politisk flertal vedtog i 2018.

De fleste af boligområderne kommer til at rumme et mix af beboere i almene og privatejede boliger, og 6. november var de kommende omdannelser tema for en Boligdag afholdt af Statens Byggeforskningsinstitut og Center for Boligsocial Udvikling. Her kom udenlandske og danske eksperter med bud på udfordringer og løsninger, når udsatte boligområder skal blive til velfungerende bydele.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Integration

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57