Politik fra rødderne


Kommuner skaber nyt netværk om deleøkonomi

Efter syv kommuners forsøg med deleøkonomi i det landsdækkende Deleby-projekt har to af dem sammen med Rambøll taget initiativ til et nyt netværk om deleøkonomi. Interessen for deleøkonomi er stor, men forskningsresultater om effekterne efterlyses.

 viden

Af Iben Augustsen | [email protected]

Høns, bil, bolig og vinkelsliber. Men også tid, kompetencer, viden og data. Der er ikke grænser for, hvad der deles i både landsbyer, provinsbyer og storbyer. Intet synes for småt eller for stort til at indgå i mere eller mindre formelle og uformelle delesystemer. Det er op til borgere, erhvervsliv, foreninger og kommunen.

Spørger man de syv kommuner i det netop afsluttede partnerskabsprojekt Deleby, som Dansk Arkitektur Center har initieret, så er deleøkonomi ikke til at komme udenom. Og Sønderborg og Middelfart Kommune har i forlængelse af projektet skabt et nyt netværk sammen med Rambøll Management Consulting. Netværket, som Middelfart er formand for de første to år, vil blandt andet afholde en årlig kommunalpolitisk konference om deleøkonomi. Ifølge Middelfarts viceborgmester Mikkel Dragmose-Hansen er det givtigt at dele viden og erfaringer, og en kommune skal handle hurtigt, hvis den vil være medspiller i udviklingen af deleøkonomi:

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Innovation


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57