Politik fra rødderne

Kommuner punkterer regeringens kickstart

For andet år i træk bliver der brugt betydeligt mindre på offentlig service end forudsat. Det koster arbejdspladser i tusindvis og skader regeringens økonomiske politik. 

 økonomi

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Særligt kommunerne kritiseres for at have skåret for dybt, efter det står klart, at det samlede offentlige forbrug lander langt under det forventede niveau i 2012. Ifølge regeringens Økonomiske Redegørelse fra december brugte stat, regioner og kommuner otte milliarder kroner mindre end årets budgetter lagde op til. 

- Det er en overraskende og vel også fejlagtig disposition i forhold til regeringens intention. Det er medvirkende til, at 2012 ender som et minus-år på væksten. Og det har bestemt ikke været regeringens politik, siger Jesper Jespersen, professor i økonomi ved Roskilde Universitet.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57