Kommunen.dk
dknyt
doi
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed
Olie- og kulselskaber skal ikke længere kunne polstre sig med investeringer fra københavnske borgere. Heller ikke, hvis de har adresse i Nordsøen som Mærsks platform Halfdan her på billedet. 
Foto: Claus Bonnerup/Polfoto
Olie- og kulselskaber skal ikke længere kunne polstre sig med investeringer fra københavnske borgere. Heller ikke, hvis de har adresse i Nordsøen som Mærsks platform Halfdan her på billedet. Foto: Claus Bonnerup/Polfoto

Kommuner presser på for fossilfri investeringer

Kommuner presser på for fossilfri investeringer

Københavns Kommune har opfundet en løsningsmodel, der vil stoppe deres investeringer i sorte energiselskaber. Retter deres kapitalforvaltere ikke ind, tager kommunen selv over - andre kommuner håber, det vil sætte skub i markedet.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Take it or leave it. Økonomiudvalget i Københavns Kommune har stemt for et forslag, der sætter hårdt mod hårdt overfor de kapitalforvaltere, der håndterer kommunens 1,4 milliard kroner investeret i aktier. Enten skal de levere et investeringstilbud, der udelukker producenter af fossile brændsler, eller også skal de pakke deres investeringer ud, så kommunen selv kan gå ind og fravælge selskaberne.

Tilbud

Interesseret i et abonnement? – klik her

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

CVR: 31 88 59 57

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier