Politik fra rødderne

Kommuner havde ingen mistanke om misbrug

Ingen af de kommuner, der havde børn anbragt på opholdsstedet Elverkær havde nogen mistanke til lederen, der nu er sigtet for overgreb på tre børn. Sagen rejser tvivl om reglerne om tilsyn, mener Børns Vilkår.

Af Sofie Flensburg | [email protected]

Ingen af de tre kommuner, som i flere år havde et tæt samarbejde med det socialpædagogiske opholdssted Elverkær, har haft nogen mistanke til stedets leder, som nu er blevet sigtet for seksuelle overgreb. Sigtelsen lyder på 13 tilfælde af seksuelle krænkelser mod tre plejebørn i perioden 1998 til 2010. Den tidligere leder nægter sig skyldig.

I oktober 2010 fratog Skanderborg Kommune Elverkærs godkendelse, efter politiet begyndte efterforskning på baggrund af en anmeldelse om seksuelle overgreb fra en tidligere anbragt pige. Derefter flyttede de sidste to anbragte børn, som begge oprindeligt kom fra Herning.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Børn & unge

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57