Politik fra rødderne

Mange kommuner - som her Frederiksberg - faciliterer loppemarkeder.
Mange kommuner - som her Frederiksberg - faciliterer loppemarkeder.

Kommuner genbruger, deler og recirkulerer

Biler, boremaskiner og asfalt: Kommuner over hele landet bruger deleøkonomiske tiltag for at spare penge - til gavn for både borgere og økonomi.

 tendens

Af Ronja Pilgaard | [email protected]

I Thisted kan byens borgere låne kommunens biler – når de altså ikke er i brug andetsteds. I hovedstaden faciliterer kommunerne København og Frederiksberg et utal af loppemarkeder til den genbrugshungrende borger, mens bibliotekerne arbejder på at udlåne alt fra boremaskiner til røremaskiner. I Middelfart er der nedsat en arbejdsgruppe, som skal nedbringe byens affaldsproduktion og sikre mere genbrug, og i Lejre deler fire af kommunens største mælkeproducenter arbejdsmaskiner.

Deleøkonomien vokser. Både i kommuner, blandt borgere og i det private erhvervsliv. Derfor har Erhvervsministeriet gjort Aarhus til deleøkonomisk forsøgsby i 2017 – som led i regeringens strategi for vækst gennem deleøkonomi. Det skal give Danmark erfaringer, som kan bruges i erhvervsudviklingen, lyder det fra erhvervs- og vækstminister Brian Mikkelsen (K).

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57