Politik fra rødderne
Liberal Alliance opfordrer til, at tilsynet med daginstitutioner droppes, og at institutionerne i stedet lægger nøgletal og en beskrivelse af pædagogikken op på deres hjemmeside, så forældrene selv kan vælge. Foto: Gregers Tycho / Polfoto

Kommuner forsømmer tilsyn med institutioner

Mindre end hver femte kommune fører et fuldt ud systematisk tilsyn med deres daginstitutioner, og en del kommuner forsømmer tilsynet i meget høj grad, konkluderer ny evaluering.

 kvalitet

Af Jonas Sloth Bach | [email protected]

Det systematiske tilsyn med daginstitutionerne halter gevaldigt i landets kommuner. Det er konklusionen i en evaluering, som Danmarks Evalueringsinstitut offentliggjorde 5. maj. Mindre end hver femte kommune har et fuldt ud systematisk tilsyn, og en tredjedel af kommunerne lever ikke op til lovgivningen. Særlig problematisk ser det ud med den systematiske opfølgning på tilsynet og med handleplaner og systematiske opsamlinger på tværs af institutionerne, konkluderer evalueringen.

Med det manglende tilsyn opstår der en kæmpe risiko for, at det ikke bliver holdt øje med den pædagogiske praksis, og om den stemmer overens med intentionen i loven, lyder advarslen fra Anne Kjær Olsen, der er områdechef ved Danmarks Evalueringsinstitut.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Børn & unge

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57