Kommunen.dk
MENU
Introduktionen af førerløse biler vil ifølge Vejdirektoratet medføre, at trafikken stiger med 14 procent på vejene – på motorvejene hele 20 procent. Andre eksperter forudser, at den samlede bilpark vil blive reduceret betragteligt, fordi behovet for at eje en bil forsvinder.
Foto: Peter Hove Olesen / Polfoto
Introduktionen af førerløse biler vil ifølge Vejdirektoratet medføre, at trafikken stiger med 14 procent på vejene – på motorvejene hele 20 procent. Andre eksperter forudser, at den samlede bilpark vil blive reduceret betragteligt, fordi behovet for at eje en bil forsvinder. Foto: Peter Hove Olesen / Polfoto

Kommuner flirter med det førerløse: ”Vores børn kommer ikke til at køre bil”

Kommuner flirter med det førerløse: ”Vores børn kommer ikke til at køre bil”

For bare 10 år siden lød selv­kørende biler som den vildeste science fiction for de fleste. Nu er de første på vejene, og efter sommerferien gør to nordjyske kommuner klar til forsøg. Kommunen tog til den digitale verdens svar på Roskilde Festival, Web Summit i Lissabon, for at høre nærmere om den førerløse fremtid.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Umiddelbart er der langt fra Vesthimmerlands Kommune, et tyndt befolket område højt mod nord, og Portugals solbagte hovedstad, engang centrum for verdens første globale imperium.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.