Kommunen.dk
MENU
Illustration: Flemming Dupont
Illustration: Flemming Dupont

Kommuner finder mere socialt bedrageri

Kommuner finder mere socialt bedrageri

Mere end hver tredje kommune oplever en stigning i antallet af sager om socialt bedrageri. Øget fokus bærer frugt, men der mangler bedre redskaber til at indfri milliardpotentialet.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

En nyklippet mand i starten af 30’erne kigger stift op på dommerens plads i retssal 29. Man kan se nervøsiteten brede sig i ham fra de sorte Nike-sko og op. Han er velklædt; en tynd, blå hættetrøje, hvor hætten er slået ned, dækkes delvis af en dynevest i grønne og blå nuancer. Cowboybukserne holdes på plads af et brunt læderbælte. Han har ikke sagt ret meget under retsmødet - kun, at han godt ved, at han har begået en fejl, da han ikke indberettede, at han rent faktisk arbejdede fuldtid på en café, mens han fik dagpenge udbetalt. De godt 36.000 kroner, han fik, havde han brug for på det tidspunkt, og de er ikke blevet betalt tilbage endnu.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.