Kommunen.dk
MENU

Kommuner får nej til barselsopgaver

Kommuner får nej til barselsopgaver

Når sygehusene udskriver nyfødte få timer efter fødslen, udløser det nye opgaver for kommunerne. KL beklager, at Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger ikke tager hensyn til det øgede pres.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Nybagte forældre efterspørger mere hjælp og rådgivning fra de kommunale sundhedsplejersker end tidligere, fordi de bliver udskrevet tidligere fra hospitalet. Men det større arbejdspres stemmer ikke overens med Sundhedsstyrelsens anbefalinger om opgavefordelingen mellem kommuner og regioner og med forholdene i kommunerne. Det vurderer KL, som havde håbet, at de seneste ændringer i Sundhedsstyrelsens anbefalinger for barselsperioden, havde ladet kommunerne foretage de rutineundersøgelser og -besøg, som jordemødrene i dag står for.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.