Politik fra rødderne

Kommuner får nej til barselsopgaver

Når sygehusene udskriver nyfødte få timer efter fødslen, udløser det nye opgaver for kommunerne. KL beklager, at Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger ikke tager hensyn til det øgede pres.

 nyfødt

Af Sofie Flensburg | [email protected]

Nybagte forældre efterspørger mere hjælp og rådgivning fra de kommunale sundhedsplejersker end tidligere, fordi de bliver udskrevet tidligere fra hospitalet. Men det større arbejdspres stemmer ikke overens med Sundhedsstyrelsens anbefalinger om opgavefordelingen mellem kommuner og regioner og med forholdene i kommunerne. Det vurderer KL, som havde håbet, at de seneste ændringer i Sundhedsstyrelsens anbefalinger for barselsperioden, havde ladet kommunerne foretage de rutineundersøgelser og -besøg, som jordemødrene i dag står for.

”Opgaverne er i dag organiseret efter, at man skal være indlagt flere dage, men realiteterne er, at selv førstegangsfødende udskrives kort tid efter fødslen. Vi er overbevidst om, at kommunerne kunne have løst opgaverne bedre,” siger formand for KL's social- og sundhedsudvalg Anny Winther (V). 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57