Politik fra rødderne

Kommuner famler i blinde efter konsulent opgørelser

Over hele landet har eksterne konsulenter deres daglige gang på rådhusene, men ingen har det samlede overblik over forbruget. Penge og vigtig viden er på spil, advarer ekspert.

 mørketal

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Til trods for, at eksterne konsulenter fra eksempelvis Deloitte, KMD og KL har en timeløn, der ofte er flere gange højere end deres fastansatte kolleger, har kommunerne ikke nogen fælles metode til at finde ud af, hvor mange skattekroner, der ender hos konsulentvirksomhederne.

En rundspørge, som Kommunen har foretaget blandt landets ti største kommuner, viser, at der er store problemer med at holde styr på forbruget af konsulenter. Tilbagemeldingerne lyder, at området er dybt problematisk at kortlægge, og flere har helt måttet opgive, mens andre har bedt Kommunen komme med en nærmere definition af, hvad en konsulent er.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57